Nyligen blev jag diagnostiserad med ÅNN (Åldersbetingad Nedsättning av Närminnet)

Så här visar sig symptomen: Jag bestämmer mig för att tvätta min bil. När jag började gå mot garaget upptäckte jag posten på hallbordet. "Jag borde kolla igenom posten innan jag tvättar bilen", sa jag till mig själv.

     Jag lade bilnycklarna på bordet, lade reklamen i pappers-korgen under bordet och lade märke till att papperskorgen var full. Jag lade därför tillbaka räkningarna på bordet och beslöt mig för att tömma papperskorgen först.

     Eftersom jag trots allt går förbi postlådan på vägen för att tömma papperskorgen kan jag lika väl betala räkningarna först. Jag ser mitt checkhäfte liggande på bordet, men det finns bara en check kvar. Mina extra checker ligger på skrivbordet på kontoret, så jag går in på kontoret där jag finner en flaska juice som jag börjat dricka från. Jag skall börja leta efter mina checker, men först måste jag ställa undan juicen så att jag inte spiller ut den över skrivbordet.

     Juicen håller på att bli varm, och bör ställas in i kylen för att hållas kall. På väg till köket för att ställa in juicen i kylen, fångar min blick en vas med blommor som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet och ser mina läsglasögon som jag letat efter hela morgonen liggande på bänken.

     Det är bäst att jag lägger tillbaka dem på mitt skrivbord, men först skall jag vattna blommorna.

     Jag lägger ifrån mig glasögonen på diskbänken och fyller en vattenkanna med vatten då jag plötsligt får syn på fjärrkon-trollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi skall se på TV så kommer vi att leta efter fjärrkontrollen, men ingen kommer ihåg att den ligger på köksbordet.

     Jag borde lägga tillbaka den, men först skall jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten på blommorna, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet för att gå och hämta lite papper att torka upp vattnet med. Sedan går jag tillbaka till hallen för att försöka komma ihåg vad det var jag planerade att göra.

     Vid dagens slut är bilen fortfarande inte tvättad, räkningarna är inte betalda, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är inte vattnade, det finns fortfarande bara en check i mitt checkhäfte, jag kan inte hitta fjärrkon-trollen till TV:n, jag kan inte hitta mina läsglasögon och jag har ingen aning om var bilnycklarna har blivit av.

     Jag försöker förstå varför ingenting har blivit gjort idag, det är förbluffande för jag vet att jag varit upptagen hela dagen och jag är helt färdig!

     Jag är medveten om att detta är ett allvarligt problem, och jag skall söka hjälp för det, men först skall jag kolla min e-post.

Författare okänd