Välkommen till Ingvors kåserisida.

För ett tag sedan dök en manlig vän upp på scenen, nyskild. Han hade ett barn. Det bor förstås hos hans förra fru. Han letar tydligen efter en annan fru. Jag tänkte på honom en kväll när jag stod och strök och då slog det mig plötsligt att jag också skulle vilja ha en fru. -Varför vill jag ha en fru?

     Jag skulle vilja fortsätta min utbildning! Jag vill ha en fru som arbetar och skickar iväg mig till skolan, en fru som tar hand om barnen, som håller reda på barnens tider hos doktorn och tandläkaren. Och håller reda på mina också.

     Jag vill ha en fru som ser till att mina barn äter ordentligt och håller sig rena, som tvättar och lagar barnens kläder, som tar hand om dem när dem är sjuka eller på annat sätt behöver stöd.... Självfallet skall min fru ordna och betala för barn-tillsynen medan hon arbetar.

     Jag vill ha en fru som bryr sig om mina fysiska behov, som håller rent i mitt hus, som plockar upp efter mig, som ser till att mina kläder är rena, strukna och lagade... och att mina grejor finns på plats så att jag får tag i dem när jag behöver dem.

     Jag vill ha en fru som lagar maten, god mat. Jag vill ha en fru som planerar menyn, handlar, förbereder, serverar trevligt och sedan diskar medan jag läser...

     Jag vill ha en fru som lyssnar till mig... Och jag vill ha en fru som skriver rent anteckningarna åt mig på maskin.

     Jag vill ha en fru som tar hand om detaljerna i mitt sociala liv. När vi blir bortbjudna vill jag ha en fru som ordnar barn-vakten...

     Och jag vill ha en fru som vet att jag ibland behöver sticka ut ensam en kväll.

     Jag vill ha en fru som har sinne för mina sexuella behov, som älskar passionerat och hängivet när jag känner för det, som ser att jag blir tillfredsställd, som inte kräver sexuell uppmärksamhet när jag inte känner för det.

     Jag vill ha en fru som tar allt ansvar för preventivmedel, för jag vill inte ha fler barn.. Jag vill ha en fru som är trogen, så att jag inte behöver splittra mitt intellektuella liv genom svartsjuka. Och jag vill ha en fru som förstår att mina sexuella behov kanske kräver mer än strikt tillämpad monogami. Jag måste ju få möjlighet att ha så fullödiga relationer med andra människor som möjligt.

     Om jag händelsevis skulle träffa en annan person som lämpar sig bättre som fru än den fru jag redan har, vill jag ha friheten att ersätta min nuvarande fru med denna.

     Naturligtvis väntar jag mig då ett friskt, nytt liv. Min fru har barnen och hela ansvaret för dem, så att jag får vara fri...

Gode Gud, vem skulle inte vilja ha en fru??

Kåseri av Judy Seyfers