Matrecept och motion!!

Den nygifta unga frun skulle efter radio skriva ett matrecept, men då hon ej var så kunnig i att sköta radion, fick hon in två stationer på en gång. Den ena hade recept på mat den andra husmodersgymnastik. Hennes matrecept fick följande utse-ende:

     Höfter fäst. Tag en kopp vetemjöl på axeln. På tå häv och knäna böj samt vispa i denna ställning i en halv tesked gräddmjölk tills ni känner er svag i knäna. Detta upprepas sex gånger. Andas därefter in en matsked bakpulver och ni känner att det spänner i lungorna. Stå bredbent och pressa två stycken hårdkokta ägg genom munnen, andas sakta ut och lägg smeten i handen. Tag en stekpanna, vrid kroppen något åt vänster tills ni står mitt för satsbrädan. Lägg i en klick smör och tag sats. Låt plinten brynas i pannan och böj er bakåt så långt ni kan. Finhacka elva mandlar medan ni gungar på ordentligt.

     Detta upprepas i omvänd ordning. Giv akt, lägg er raklång på golvet och rulla en äggula tills den kommer i kokning. Lyft pannan av elden efter tio minuter, och släpp den mot tårna så ni slappnar av ordentligt, sätt högra handen på skärbrädan, tag en köttyxa och slå till ordentligt över knogarna. Om ni kan göra detsamma även med höfterna.

     Sätt er själv på spisen och puttra i fem minuter. Andas lugnt och försiktigt om ni känner er färdig, samla ihop resterna och ställ er i duschen.

     Om ni gjort allt riktigt har ni all anledning att känna er nöjd med tillvaron.